Trektocht Natuur & Mysterie

Dag 1: Quillan
Samenkomst in Quillan tussen 16h00 en 18h00. Kennismaking met de andere deelnemers en avondmaal.
Dag 2: Quillan > Rennes-le-Château > Rennes-les-Bains
Trektocht van Quillan naar Rennes-les-Bains. Tussenstop in Rennes-le-Château voor picknick en bezoek van het museum van Abbé Saunière.
Dag 3: Rennes-les-Bains
Beklimming tot aan de Col d’al Pastre vanwaar men, voor wie wil, de top van de Pic Cardou (796 m) kan bereiken.
Dag 4: Rennes-les-Bains
Daguitstap in het spoor van de mystiek naar magische plaatsen als Fauteuil du Diable en Roche Tremblante. In de namiddag neem je afscheid van Rennes-les-Bains en zet je de tocht verder naar Bugarach.
Dag 5: Bugarach
Keuze 1: Een klimtocht langs de Cascade des Mathieux via la Voie de la Fenêtre naar de top van de Pech de Bugarach op 1230 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier heb je een panorama op de Middellandse Zee, de Pyreneeën en de Corbières.
Keuze 2: Met een tussenstop bij de Cascade des Mathieux trek je rond de Pic de Bugarach via de Col de Péchine en geniet van een gevarieerd natuurlandschap.
Dag 6: Bugarach & Sougraigne
Ontdek een geologisch eigenaardigheidje, de bron van een zoutwaterrivier midden in de bergen: Source de la Salz.
Dag 7: Bugarach > Quillan via Sentier Cathare
Met een laatste blik op de machtige Pic trek je langs de Sentier Cathare vanuit Bugarach richting Quillan (aankomst omstreeks 17h00).

Meer details vindt u in dit overzicht.

Logies

De accommodatie omvat chambres d’hôtes of gîtes, met warme privé douches. Zo vaak mogelijk twee- of driepersoons-kamers. Op aanvraag een single kamer mits supplement.
We nemen altijd het ontbijt in ons logement. Lunch is een picknick, bereid door onze gastheer/vrouw of zelf gekocht in een lokale ’épicerie’. Het diner wordt gezamenlijk genoten. Vergeet niet eventuele voedselallergieën te vermelden.

De overnachtingen zullen geboekt worden volgens de wensen van de aanvragers en de beschikbaarheid van de chambres d’hôtes.
De nodige gegevens zullen via e-mail verstrekt worden om uw reservaties te bevestigen.

Info

De voorziene vertrekdag is maandag, maar kan in samenspraak verplaatst worden. Staat de afreisdatum van uw voorkeur niet op de kalender ? Geef hem zeker door, zodat ik uw vakantie op maat kan maken.

Indien gewenst kan bagagetransport voorzien worden. Gelieve dit in het inschrijvingsformulier te vermelden of uw e-mails. De kosten bedragen ongeveer 20 euro per rit.

Inbegrepen

  1. Organisatie & reservaties
  2. Begeleiding
  3. Verhalen en deskundige uitleg

Niet inbegrepen

  1. Inkom museum Bérenger Saunière (5€)
  2. Overnachtingen en ontbijt [1]
  3. Picknick (zelf kopen in een lokale ’épicerie’ of aanvragen in chambre d’hôtes) en avondmaal (restaurant of table d’hôtes) ( [2]

[1De totale kosten bedragen 350-400€ per persoon naargelang overnachtingsplaats en seizoen (hoog/laag)

[2Persoonlijke uitgaven