Het land van de Katharen

Een korte kennismaking

Het departement Aude ligt in het zuidwesten van Frankrijk en dankt haar naam aan de gelijknamige rivier die er doorstroomt. Het wordt omringd door oa de Pyreneeën en de Middellandse Zee die elk hun invloed hebben op het klimaat. De warme zomers zijn verantwoordelijk voor een belangrijke bron van inkomsten, de wijnteelt. Misschien doet ’Blanquette de Limoux’ wel een belletje rinkelen ?

Toerisme

Toerisme is eveneens een belangrijke bron van inkomsten. Enkele websites met algemene of meer streekgebonden informatie:
Officiële website Aude tourisme
Office de tourisme Limouxin
Office de tourisme Quillan

Sentier cathare
Officiële website

Trekpleisters
Arques
Bugarach
Rennes-les-Bains
Rennes-le-Château

Wandeltochten

Een goede stafkaart is onontbeerlijk als je de streek wil verkennen. De "blauwe kaart" 2347 OT Quillan/Alet-les-Bains van het Institut Géographique National (IGN) is hierbij een zeer goede hulp. Deze stafkaarten kunnen in elke krantenwinkel gekocht worden.
De toeristische diensten hebben een breed aanbod aan folders en brochures met plaatselijke wandelcircuits, bijvoorbeeld Balades & Randonnées en pays de Couiza.

Hoe te bereiken ?

Met de auto
De snelste manier vanuit België is de snelweg (let op : péage !) via Parijs, Limoges en Toulouse, en uiteindelijk de Autoroute des Deux Mers (A61).
Rijd telkens richting Limoux via de D623 vanuit Castelnaudary (afrit 21), via de D4 en vervolgens D623 vanuit Bram (afrit 22) of via de D118 vanuit Carcassonne-Ouest (afrit 23). Vanuit Limoux rijd je verder naar Quillan via de D118.
GPS coordinaten: 42.8744316,2.1851414

Met de trein
b-europe
Website SNCF

Met het vliegtuig
Google Flights